Pàgina d'inici > Uncategorized > Sí al dret a decidir

Sí al dret a decidir

El govern del poble, pel poble i per al poble. Ja ho deia Abraham Lincoln, aquesta és l’essència de la democràcia. I no hi ha res més legítim dins d’aquest sistema que poder decidir el teu futur. Ara bé, quan es tracta de la independència de Catalunya, alguns tendeixen a oblidar aquesta premissa.

La consulta sobiranista de Barcelona va ser, per sobre de tot, l’expressió màxima de democràcia. Prop de 7.000 voluntaris van facilitar el vot de més de 257.000 barcelonins. La consulta no va ser oficial, és cert, però això encara li dóna més valor. El poble va demostrar que no li cal cap institució per expressar la seva opinió. Més del 21% dels barcelonins majors de 18 anys van anar a votar, una xifra que supera àmpliament el 12% de votants de la consulta de la Diagonal. Potser seria bo que l’alcalde Hereu s’aturés a reflexionar-hi enlloc de criticar uns organitzadors que li han donat una lliçó de democràcia.

Mentre es necessiten la llei i els diners per portar a terme les diverses eleccions del nostre país, una cinquantena de voluntaris van passar en vetlla tota la nit per acabar l’escrutini de la consulta. I ho van fer, segurament, perquè allò que votaven els importava de debò. El dret a decidir desperta passions en una societat cada cop més apàtica. Barcelona va exercir-lo i tots hi sortirem guanyant.

Arnau Nadeu

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: