Pàgina d'inici > Uncategorized > Més Bildu, menys rigor

Més Bildu, menys rigor

Dimarts 10 de maig del 2011. Andrés Errandonea Arruti, històric pres d’ETA, recupera la llibertat després de 25 anys de presó. Ja al carrer, mostra una bandera demanant el vot per a Bildu –enmig de la polèmica causada per la decisió del Tribunal Constitucional–. L’endemà, la foto de l’ex pres ocupa les portades dels principals diaris de casa nostra.

La controvèrsia pel cas Bildu s’arrossega des de ja fa força dies. Paral·lelament a l’augment de la crispació política, la premsa abandona progressivament el rigor periodístic que l’hauria de caracteritzar. “ETA-Bildu es mofa del Constitucional”, titula l’ABC. “ETA demana votar Bildu”, afirma El Mundo. Canviant el subjecte de l’acció, aquests dos diaris ens serveixen per exemplificar una falta de professionalitat preocupant. I és que no és ETA que va demanar el vot per a Bildu; és un ex pres.

Tanmateix, l’arrel de la qüestió encara va més enllà. “Un etarra agita la campanya demanant el vot per a Bildu”, publica El País. Ara bé, que no vivim en un Estat de Dret? Que no creiem en el nostre sistema penitenciari? Andrés Errandonea Arruti serà moltes coses, però etarra ja no. Ha complert la seva condemna i és un ciutadà rehabilitat.

Arnau Nadeu

Anuncis
  1. Josep
    15/05/2011 a les 23:49

    Gràcies que el Tribunal Constitucional ha posat punt i final a tota la polèmica generada sobre Bildu, el seny s’ha fet present. Tots els vascos han de tenir cabuda dins dels partits demòcrates, i Bildu, fins que no es demostri el contrari, ho és. Han de poder manifestar el seu pensament, la seva ideologia, la seva utopia o no per vies pacífiques i democràtiques.
    Si el Govern ha sabut acatar, tal com ha de ser, la sentència del Tribunal Constitucional, perquè aquesta premsa no?
    I que volien que fes Andrés Errandonea, demanar el vot per al PP, per al PSV… o per algun partit que s’acosta a la seva ideologia independentista?

  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: