Pàgina d'inici > Uncategorized > Eleccions fictícies

Eleccions fictícies

Portugal ha optat pel canvi per sortir de la crisi. Després de set anys de govern socialista, els partits de dretes es van imposar amb contundència a les urnes lusitanes. Ara bé, el canvi és més fictici que real. Com afirma l’editorial d’El Periódico, “els portuguesos sabien que no hi hauria cap diferencia entre els tres partits amb possibilitats de guanyar”. I és que, en matèria econòmica, qui governarà Portugal durant els propers anys serà la UE i l’FMI.

El candidat del Partit Socialdemòcrata (PSD) –el nom no fa la cosa– serà l’encarregat de governar, però ho farà amb les cartes marcades. “Ara és l’hora de la veritat”, afirma l’Ara. I té tota la raó. Pedro Passos Coelho haurà d’aconseguir complir uns terminis molt justos supervisats al mil·límetre per una comissió estrangera que visitarà Portugal cada tres mesos.

“Passos compleix el somni de Sá Carneiro”, titula avui el Diário de Notícias. Però estic segur que el fundador i líder del PSD hauria escollit qualsevol altra ocasió per ser primer ministre. La dreta de Porto arriba al poder en un dels moments més complicats de la història democràtica de Portugal. El PSD, com recorda El Periódico, “no va voler aprovar el pla que proposava Sócrates i ara haurà d’aplicar-ne un del molt pitjor”.

Des d’un punt de vista econòmic, els representants de la UE van respirar tranquils ahir a la nit. José M. Durao Barroso va ser el primer en alegrar-se d’uns resultats que permetran crear un govern prou sòlid per implantar el pla d’austeritat sense problemes. I és que, ens agradi o no, les eleccions d’ahir eren gairebé fictícies. Es votava la façana, però l’interior ja fa temps que està decidit.

Arnau Nadeu

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: